Kvalificerade Flyttstädningar är inte en bagatell

Denna guide behandlar allt om flyttstädningar. En städning skjuts ofta upp tills det verkar absolut nödvändigt, som när sällskap kommer över. Att flytta är å andra sidan generellt sett en mer planerad händelse. Men vad händer om du kombinerar de två? Flyttstädning kan verka som en skrämmande uppgift, men det kan faktiskt vara ganska terapeutiskt. Dessutom kommer det att spara tid och pengar på lång sikt. Här är några tips som hjälper dig att komma i gång.

Från röra till mästerverk: Den enda flyttstädchecklistan du behöver

Att flytta är ett tillräckligt stort krångel i sig, men ta hänsyn till att packa ihop alla dina tillhörigheter och få dem till ditt nya hem i ett stycke, och det är inte konstigt att så många människor fruktar processen. Och så är det städningen. Oavsett om du ska flytta in i ett nytt hem eller lämna ditt gamla bakom dig är kvalificerade flyttstädtjänster ett måste.

Men med så många företag där ute som lovar den perfekta rengöringen, hur vet du vilken du ska välja? Var aldrig rädd, vi har dig täckt med den här praktiska checklistan över allt du behöver leta efter i en bra flyttstädfirma.

Från djuprengörande mattor till att få bort de där irriterande fläckarna från klädseln, kvalificerade flyttstädare kommer att se till att ditt gamla hem är piggt innan du lämnar över nycklarna.

Vi har satt ihop den ultimata flyttstädchecklistan för att hjälpa dig komma i gång.

Flyttstädlistan för olika typer av flyttstädningar

Vid flytt är det viktigt att tänka på vilken typ av flytt och vilka specifika städbehov som följer med. Att anlita en professionell städfirma kan se till att ditt nya hem är rent och bekvämt från början. Här är några tips för olika typer av flyttstädning:

För en lokal flytt, fokusera på djuprengöring av nyckelområden som kök och badrum. Dessa områden kan lätt förbises i packningsprocessen men kommer att göra stor skillnad för hur ditt nya hem känns. En professionell städare kan också hjälpa dig att göra ordning och reda innan flytten, vilket gör det enkelt att packa upp.

Om du flyttar långväga, packa ihop alla icke-nödvändiga föremål och lämna dem i förvaring tills du är bosatt på din nya plats. Detta kommer att minimera mängden städning som behöver göras innan du flyttar in.

10 knep för en snabb flyttstädning på egen hand

När du gör dig redo för att flytta är det sista du vill göra att spendera timmar på att städa ditt gamla ställe. Men med några enkla knep kan du effektivisera processen och få det gjort snabbt och enkelt.

Här är några tips som hjälper dig:

 1. Gör en plan: Innan du börjar städa, ägna några minuter åt att planera din attack. Bestäm vilka områden som behöver mest uppmärksamhet och fokusera dina ansträngningar där först.
 2. Samla dina förnödenheter: När du vet vad som behöver göras, samla ihop alla förnödenheter du behöver så att du inte springer runt och letar efter saker som är rena.
 3. Arbeta systematiskt: Börja högst upp på listan och arbeta dig ner, ta itu med en uppgift i taget tills allt är klart. Detta hjälper dig att hålla dig fokuserad och på rätt spår.
 4. Ställ in en timer: Du vill inte spendera en hel dag på hushållsarbete. Ställ in en timer och arbeta i 15–20 minuter åt gången innan du tar en paus. Detta hjälper dig att fokusera och slutföra uppgifter i tid.
 5. Sätt ihop en checklista: Gör en checklista över saker som behöver göras och dela sedan upp listan i avsnitt för rum. På så sätt kan du enkelt bocka av vad som har gjorts och gå vidare till nästa punkt.
 6. Rensa bort skräpet: Du kan inte göra någonting i ett rörigt utrymme. Ta dig tid att sortera igenom vad du vill och vad du inte vill (och släng det!).
 7. Organisera dina städmaterial: Att ha rätt tillbehör till hands gör städningen enklare. Placera dem på en lättillgänglig plats så att du kan ta tag i det du behöver när du behöver det.
 8. Bryt upp det: I stället för att göra allt på en dag, dela upp det i mindre uppgifter och ta hand om dem under några dagar. På så sätt blir du inte överväldigad eller avskräckt.
 9. Gör det enkelt för dig själv: Investera i rengöringsverktyg som gör jobbet lättare. Det är värt det!
 10. Skapa ett städschema: Detta hjälper dig att hålla dig på rätt spår, speciellt om du delar ditt hem med andra som kanske inte är lika motiverade som du!

Vilka firmor är experter på flyttstädningar?

När du ska anlita en flyttfirma vill du vara säker på att de är experter på flyttstädning. Det här är ingen trivial sak, och du vill inte anlita ett företag som inte är kvalificerat. Det finns många saker att tänka på när man anlitar en flyttfirma, och expert flyttstädning är en av dem. Här är några tips som hjälper dig att hitta rätt företag:

 1. Se till att företaget är expert på flyttstädning. Det här är inget jobb för amatörer.
 2. Fråga runt efter hänvisningar. Prata med dina vänner, familj och grannar som har använt flyttfirmor tidigare.
 3. Gör din forskning online. Läs recensioner av olika företag för att få en uppfattning om deras rykte.
 4. Få offerter företaget innan du fattar ditt beslut. Se till att jämföra äpplen med äpplen så att du får bästa möjliga affär.

Kolla gärna av med oss på Greenstädbyrån och be om en kostnadsfri offert så ser vi till att du får bland det mest konkurrenskraftiga erbjudandet på marknaden.

Slutord: Kvalificerade Flyttstädningar

Kvalificerad flyttstädning är ingen trivial sak. Processen att packa ihop alla dina tillhörigheter, anlita en flyttfirma och packa upp i ditt nya hem kan vara överväldigande. Det sista du vill oroa dig för är att städa ditt gamla hem. Det finns dock några saker du bör tänka på när det gäller att slutföra din flytt.

Först och främst bör du kontakta din lokala professionella städfirma. De kommer att kunna ge dig en offert och boka ett möte efter ditt utflyttningsdatum. Det är viktigt att ta hand om detta så snart som möjligt så att du inte behöver oroa dig för det på flyttdagen.

Se sedan till att du lämnar gott om tid för städpersonalen att göra sitt jobb.